Näin pidät Juuttimaton & Hamppumaton kauniina mahdollisimman pitkään.

Kun hoidat juuttimattoa tai hamppumattoa oikein niin se pysyy mahdollisimman pitkään kauniina ja hyväkuntoisena. Luonnonkuituisen juutti- ja hamppumaton saat pidettyä puhtaana ja raikkaana alla näkyvillä ohjeilla.

Voit myös ladata tulostettavan / tallennettavan Juutti- ja hamppumattojen hoito-ohjeen alta näkyvästä linkistä.

JUUTTI- & HAMPPUMATOT HOITO-OHJE

Juuttimattojen ja Hamppumattojen hoito-ohjeet

Hamppu- ja juuttimatot voivat alkuun tuoksua melko voimakkaasti, mutta tuoksu hälvenee ajan kuluessa. Voit tuulettaa mattoa kuivalla ilmalla. Huomaa, että kosteus voi voimistaa tuoksua.

Imuroi, tuuleta ja harjaa mattoa säännöllisesti. Käytä imuroidessa sileää mattosuulaketta. Emme suosittele hamppu- ja juuttimatoille robotti-imurin tai tampparin käyttöä, sillä pyörivät harjakset kuluttavat maton pintaa ja voivat nostaa kuteen päitä ja lankoja maton sisältä. Tuuletustelineellä voit pehmeällä harjalla irrottaa matosta irtopölyn ja roskat. Myös kuivuneet tahrat voi saada irti matosta kevyesti harjalla rapsuttamalla.

Noudata aina matossa olevia pesuohjeita. Pääsääntoisesti hamppu- ja juuttimatoille suositellaan ammattimaista pesua. Etenkin isojen mattojen pesussa turvaudu pesulaan. Mikäli maton voi pestä itse, pese matto hellävaraisesti pehmeällä harjalla tasossa. Hamppu- ja juuttikuidut imevät itseensä runsaasti vettä, joten matoista tulee märkänä usein painavia. Käytä pesussa viileää maksimissaan 30-asteista vettä ja mietoa pesuaineliuosta. Muista huuhdella matto useaan kertaan runsaalla vedellä, kunnes matosta valuva vesi on puhdasta. Älä pelästy, sillä alkuun huuhteluvesi voi olla keltaista tai jopa ruskeaa. Kuivata matto varjossa mahdollisimman tasaisella alustalla. Vältä maton venyttämistä sekä pesu- että kuivatusvaiheessa. Kuosittele kostea matto hellävaraisesti rullaamalla ja siirtele raskasta mattoa vain rullattuna, ettei se vahingoitu

SElaa HAMPPU- & JUUTTImattoja