Näin pidät Terassimaton & Kuramaton hyvänä mahdollisimman pitkään.

Kun hoidat terassimattoa tai kuramattoa oikein niin se pysyy mahdollisimman pitkään siistinä ja hyväkuntoisena. Terassimaton ja/tai kuramaton saat pidettyä puhtaana ja hyväkuntoisena alla näkyvillä ohjeilla.

Voit myös ladata tulostettavan / tallennettavan terassimattojen ja kuramattojen hoito-ohjeen alta näkyvästä linkistä.

TERASSI- & KURAMATON HOITO-OHJE

Terassi- & Kuramattojen hoito-ohjeet

Imuroi ja tuuleta mattoa säännöllisesti. Käytä imuroidessa sileää mattosuulaketta. Emme suosittele matoille robotti-imurin käyttöä, sillä se kuluttaa maton pintaa ja reunoja. Älä puistele tai tamppaa mattoa, sillä maton pohja voi jopa revetä. Kevyt harjaus pehmeällä harjalla riittää usein irrottamaan irtopölyn ja roskat. Vältä lateksipohjaisen maton ulosvientiä pakkasella, jotta pohja ei kuivu ja lähde murenemaan ennenaikaisesti.

Vältä maton turhaa pesua. Pese mattoa vain tarvittaessa, älä tavan vuoksi. Myös pesu kuivattaa maton pohjausta ja voi saada sen murenemaan nopeammin.

Käytä maton pesussa viileää maksimissaan 30 asteista vettä ja pese matto pehmeää harjaa käyttäen miedolla pesuaineliuoksella. Mikäli käytät painepesuria, käytä leveää suulaketta ja kevyempää painetta, jotta et vaurioita maton pohjausta. Huuhtele matto huolellisesti, kunnes vesi on kirkasta. Kuivata matto tasossa tai tuuletustelineellä auringolta suojassa. Älä ripusta mattoa narulle, ettei siihen tule venymiä. Lateksipohjainen matto kuivuu melko nopeasti, mutta älä kiirehdi laittamaan sitä suoraan kuivumasta/ telineeltä lattialle, jotta pohja ei jää kiinni lattiaan.

Terassimatot ja ulos tarkoitetut matot, kuten Ruohomatto, voivat olla paikoillaan ympäri vuoden. Älä kuitenkaan irroita tai taita alustaansa jäätyneitä tai kohmeisia mattoja, sillä matot voivat vaurioitua ja revetä.

SElaa kuramattoja

29.9059.90 Metri
22.90 Metri
19.9036.90 Metri
3549.90 Metri
32.90 Metri
4559.90 Metri
Näytä kaikki kuramatot palaa hoito-ohjeet etusivulle

SElaa terassimattoja

19.9036.90 Metri
19.9065 Metri
Ale!
3349 Metri
Näytä kaikki terassimatot palaa hoito-ohjeet etusivulle