Näin pidät Villamaton kauniina mahdollisimman pitkään.

Kun hoidat villamattoa oikein niin se pysyy mahdollisimman pitkään kauniina ja hyväkuntoisena. Helppohoitoisen villamaton saat pidettyä puhtaana ja raikkaana alla näkyvillä ohjeilla.

Voit myös ladata tulostettavan / tallennettavan villamattojen hoito-ohjeen alta näkyvästä linkistä.

VILLAMATTOJEN HOITO-OHJE

Hoito-ohjeet villamatoille

Imuroi ja tuuleta mattoa säännöllisesti, älä tamppaa tai puistele mattoa. Mikäli puistelet mattoa voimakkaasti, voivat maton päätyompeleet tai loimet katketa ja matto purkaantua. Käytä villamaton imurointiin aina sileää mattosuulaketta.
Emme suosittele robotti-imurin tai tampparin käyttöä, sillä pyörivät harjakset kuluttavat maton pintaa ja voivat vahingoittaa hapsuja.

Huomaathan, että etenkin alkuun villamatto voi pölytä. Käytössä maton pinta kuitenkin tiivistyy ja pölyäminen vähenee. Ole siis alkuun kärsivällinen, ja imuroi mattoa kevyesti kuteen suuntaisesti (poikittain), vältä hankaavaa liikettä. Riippuen maton käyttöpaikasta ja kulutuksesta, pinnan tiivistymiseen voi mennä muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen.

Villamatto kuluu tasaisemmin, jos kääntelet sitä säännöllisesti. Osa kudotuista villamatoistamme on kaksipuoleisia, eli voit käyttää mattoa molemmin puolin. Villa hylkii luonnostaan likaa, joten se on helppo pitää puhtaana. Puhdista pienet tahrat tuoreeltaan rasvapitoisella Marseille- tai sappisaippualla. Voit poistaa irtolian tahra-alueelta esimerkiksi kenkälusikalla. Kostuta pehmeä sieni tai mikrokuituliina, painele kevyesti ja pyyhi tahraa sisäänpäin, jotta tahra-alue ei leviä. Pyyhi lopuksi tahra-alue veteen kostutetulla nukkaamattomalla liinalla (mikrokuituliina), yleensä pientä aluetta ei varsinaisesti tarvitse huuhdella.

Noudata villamattojen pesussa ensisijaisesti matossa olevaa pesuohjetta. Vaikka villamatto kestääkin usein vesipesua tasossa, moni valmistaja suosittelee matolle vain kuivapesua. Pese ylipäätään villamattoja vain tarvittaessa. Turha peseminen liuottaa villan omaa likaahylkivää rasvaa
nopeammin ja kuivattaa mattoa. Kuivettunut matto voi hapertua ja pölytä enemmän.

Talvipakkasella lumihankipesu raikastaa villamaton ja vähentää muuta pesun tarvetta. Vie matto ulos ja anna sen jäähtyä kunnolla, ennen kuin heität lumihankeen. Voit käännellä mattoa puhtaassa pakkaslumessa, ja heittää
hieman lunta myös maton päälle. Harjaa lumi maton pinnasta pehmeällä harjalla ja anna maton kuivahtaa hetki sisällä rullattuna, ennen kuin laitat sen takaisin lattialle.

SElaa villamattoja

Näytä kaikki villamatot palaa hoito-ohjeet etusivulle