Näin pidät Viskoosimaton kauniina mahdollisimman pitkään.

Kun hoidat viskoosimattoa oikein niin se pysyy mahdollisimman pitkään kauniina ja hyväkuntoisena. Viskoosimaton saat pidettyä puhtaana ja raikkaana alla näkyvillä ohjeilla.

Voit myös ladata tulostettavan / tallennettavan viskoosimattojen hoito-ohjeen alta näkyvästä linkistä.

VISKOOSIMATTO HOITO-OHJE

Viskoosimattojen hoito-ohjeet

Imuroi ja tuuleta mattoa säännöllisesti. Käytä imuroidessa sileää mattosuulaketta. Emme suosittele viskoosimatoille robotti-imurin käyttöä, sillä se kuluttaa maton pintaa ja voi vahingoittaa maton hapsuja. Älä puistele tai tamppaa mattoa, sillä kevyt harjaus pehmeällä harjalla, esimerkiksi samettisella vaateharjalla, riittää irrottamaan irtopölyn ja roskat.

Huomaathan, että etenkin alkuun viskoosimatto voi pölytä. Käytössä maton pinta tiivistyy ja pölyäminen vähenee. Imuroi uusi matto ennen käyttöönottoa kevyesti myötäkarvaan, vältä imuroidessa hankaavaa edestakaista liikettä.

Viskoosimatoille suositellaan ammattimaista pesua pesulassa. Pieniä tahroja voi viskoosimatosta pyyhkiä myötäkarvaan nihkeällä nukkaamattomalla liinalla (mikrokuituliina). Vesi voi aiheuttaa viskoosimattoihin näkyviä läikkiä/tahroja, mitkä näkyvät herkästi etenkin yksivärisissä matoissa.

Voit suojakäsitellä viskoosimaton tekstiili- tai mattosuojasuihkeella. Maton puhtaanapito helpottuu, kun sen pinta hylkii paremmin vettä ja likaa. Matto raikastuu kotona kätevästi myös kuivapesujauheella tai imurointipuuterilla. Jauhe levitetään matolle ja annetaan vaikuttaa matolla vähintään puoli tuntia, kunnes se voidaan imuroida pois. Varmista tuotteen soveltuvuus ensin pienelle huomaamattomalle alueelle, ennen kuin levität tuotetta koko matolle.

SElaa VIskoosimattoja

Ale!
Näytä kaikki viskoosimatot palaa hoito-ohjeet etusivulle