Näytetään ainoa tulos

Räsymatto

Räsymaton käyttökohteita ovat esimerkiksi mökit tai kodin eteistilat. Räsymatot ovat todellisia suomalaisia klassikkomattoja.  Iloisen värikäs puuvillamatto kudotaan monesti tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaalista ja matto on myös kaksipuoleinen. Räsymattoja käytetään paljon se onkin erinomainen joka kodin yleismatto. Ne ovat myös täydellinen tapa lisätä kodin viihtyisyyttä ja tuoda väriä sisustukseen.

Mikä on räsymatto?

Räsymatto eli riepumatto on perinteinen suomalainen, monesti kierrätysmateriaaleista käsin tehty matto. Räsymatolle on ominaista pirteät värit ja raitakuviointi. Se on myös ekologinen matto ja kestävä käyttää. Räsymaton valmistus on monesti työlästä ja hidasta hommaa, mutta lopputulos on aina kutojalle uniikki matto.

Onko räsymatto konepestävä?

Pienikokoisten räsymattojen pesu onnistuu yleensä hyvin kotona pyykinpesukoneessa, mutta linkouksen kierrosnopeus kannattaa laskea normaalia alhaisemmaksi, jotta matto ei pääse “venymään” ja se ei vaurioidu. Toki matolle on aina parempi jos sinulla on aikaa kuivattaa se tasossa. Jos matto on isompi niin räsymatoille suositellaan tasovesipesua.

Räsymaton kuivattamiseen paras sää on hieman tuulinen alkukesän päivä. Älä kuivata mattoa pitkiä aikoja auringossa, sillä aurinko voi haalistaa maton värejä. Ripusta värikäs matto kuivumaan siten, että vesi valuu maton kuteiden suuntaisesti. Kotona sisällä hyvä paikka kuivattaa räsymattoa on esimerkiksi kodinhoitohuone tai kylpyhuone niin, että huoneessa pääsee kiertämään ilma hyvin.

Paljonko räsymatot maksavat?

Räsymatot ovat edullisia mattoja ja hinta-laatu suhteeltaan erinomaisia mattoja. Pienimmät räsymatot esimerkiksi koossa 60×90 cm maksavat alle 10€ ja isotkin räsymatot koossa 140×200 cm alle 50€. Jos haluat olla luova ja säästä entisestään rahaa niin voit valmistaa räsymattoja myös itse. Toki tällöin kannattaa ottaa huomioon se, että sinulta löytyy jo kierrätysmateriaalit omasta takaa, jolloin materiaalit eivät maksa sinulle mitään.