Näytetään kaikki 27 tulosta

Matto lattialämmitykselle

Lattialämmitykselle sopiva matto on sellainen, joka ei haittaa lämmön siirtymistä lattiasta huonetilaan. Alla on joitakin vinkkejä lattialämmitykselle sopivan maton valintaan:

  1. Valitse ohut matto: Ohut matto johtaa lämpöä paremmin kuin paksu matto. Valitse siis ohut matto, jonka nukka ei ole liian pitkä.
  2. Valitse materiaali, joka johtaa lämpöä hyvin: Johtavat materiaalit, kuten villakuidut, luonnollinen kumi ja polypropeeni, sopivat hyvin lattialämmityksen kanssa. Vältä materiaaleja, jotka eristävät lämpöä, kuten paksut huopamatot.
  3. Tarkista maton lämmönkestävyys: Varmista, että matto on merkitty lattialämmitykselle sopivaksi ja sen kestää lämmön. Tämä tarkoittaa, että matto ei kutistu tai muuta muotoaan lämmön vaikutuksesta.

Lattialämmityksen voimakkuudella on edellä mainittuihin asioihin iso vaikutus. Mikä kuumemmalla lattialämmitystä pidät, sen kovemmalle rasitukselle matto joutuu. Normaalissa huonelämpötilassa valikoiman matot toimivat erittäin hyvin ja päästävät lämmön “läpi” huoneilmaan.

Yhteenvetona lattialämmitykselle sopiva matto on ohut, lämpöä johtava ja lämmönkestävä. Valitse helppohoitoiset materiaalit ja varmista, että matto on merkitty lattialämmitykselle sopivaksi. Vältä sellaisia kumi- tai muovipohjaisia mattoja, jotka eivät ole soveltuvia lattialämmitykselle, koska ne voivat vahingoittaa lattialämmitysjärjestelmää. Huomio kuitenkin, että  monet kumi- ja muovipohjaiset matot ovat kuitenkin soveltuvia lattialämmityksen kanssa.

Ale!
3349 Metri
Ale!
67.50197 Metri
Ale!
Ale!
Metritavarana