Näytetään tulokset 1–32 / 152

Matot

Tutustu verkkokauppamme monipuoliseen valikoimaan mukavasti omalla kotisohvallasi ja tilaa laadukkaat & trendikkäät matot netistä kätevästi ilmaisella kotiinkuljetuksella! Shoppaile käytävämattoja ja mittatilausmattoja ja uudista kotisi sisustus juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Kaytavamatto.fi palvelee verkossa 24/7. Verkkokaupan lisäksi Kaytavamatto.fi (Mattokeidas myymälä) palvelee Tampereella. Lisäksi yritysmyyntimme palvelee kaikenkokoisia yrityksiä joka päivä.

Kaytavamatto.fi on täyden palvelun käytävämattojen ja mittatilausmattojen erikoiskauppa.

19.9036.90 Metri
Ale!
3349 Metri
Ale!
27.5037 Hinta
65215
Ale!
19.9524.90 Metri
3549.90 Metri
Ale!
16.1524.90 Metri
65225
1275
12109
Ale!
27.9032 Metri
22.90 Metri
12.90119
55159
Ale!
11.1043.20
Ale!
67.50197 Metri

Kuinka valita matto netistä? 

Maton hankintaan netistä vaikuttaa moni asia. On hyvä ensiksi miettiä, että mihinkä tilaan matto on tulossa ja mikä on maton käyttötarkoitus? Matto on yksi kodin tärkeimmistä sisustustekstiileistä ja tärkeä osa sisustusta. Millainen matto sopii esimerkiksi olohuoneeseen, eteiseen tai keittiöön? Alla on listattuna muutama huomio ja muistilistaa kun ostat mattoa verkkokaupasta tai myymälästä.

1. Miten valitsen oikean kokoisen maton?

Tarvittava koko, minimi- ja maksimimitat, kannattaa mitata ennen matto-ostoksille lähtöä. Kun ostat maton netistä, niin sinun on helppo samalla ottaa mittoja kotona. Olohuoneessa matto kokoaa istuinryhmän yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Maton reunat voivat jäädä esimerkiksi noin 10 cm nojatuolien ja sohvan reunasta. Nykyään sisustuksessa suositaan myös sitä, että matto menee nojatuolien tai sohvan alle. Isoon olohuoneeseen soveltuu suuret matot, jotka ovat kooltaan vähintään 200 x 290 cm. Ruokailuryhmän alle oikea maton koko on pöydän koko + 60 cm jokaiselle tuolisivulle, jotta tuolin liikuttaminen ei kuluta ja nosta ylös maton reunaa. Pyöreä matto soveltuu erinomaisesti pyöreän ruokapöydän alle, mutta toki pyöreiden ruokapöytien alle soveltuvat isommatkin perinteisen malliset matot. Normaalisti hyvänä maton etäisyytenä seinästä pidetään noin 30 cm, jolloin lattia kehystää mattoa kauniisti. Tämäkin on tosin hyvin tilasta riippuva asia ja pääasia on valita huoneeseen mukautuva mattomalli ja oikea mattokoko. Huomioi, että saat tarvittaessa maton myös täysin omien mittojen.

2. Villamatto, sisalmatto vai hamppumatto? Valitse materiaali tilan mukaan

Maton materiaali

Luonnonmateriaaleista valmistetut matot ovat kasvattaneet viime vuosina suosiotaan. Villa, sisal ja hamppu ovat parhaimmillaan luonnonläheisissä harmaan, ruskean ja mustan eri sävyissä. Yksivärinen matto on ajaton ja tyylikäs valinta. Luonnonmateriaaleista saa myös mattoja omalla mitalla. Puuvillamattoja käytetään tänä päivänä kaikissa kodin tiloissa, myös olohuoneissa aiempaa enemmän. Villamatot ovat oiva valinta silloin, kun haluat tuoda lämpöä ja pehmeyttä sisustukseen. Häräntaljat ja lampaantaljat taas ajattomia klassikoita ne ovat myös helppohoitoisia ja sopivat olohuoneista makuuhuoneisiin. Jos huonekalut peittävät olennaisen osan matosta, on viisasta valita matto, jossa on tasainen kuvio. Maton päällä olevia huonekaluja kannattaa siirtää aika ajoin. Jos huonekalun jalat ovat terävät tai karkeat, kannattaa jalkojen alle sijoittaa huopatassut, jotka suojaavat mattoa ja pidentävät maton elinikää.

Huolla mattoa

Samoin mattoa on hyvä kääntää ajoittain, jotta matto ei pääse kulumaan epätasaisesti. Jos matto ei pysy paikallaan, sen alla kannattaa käyttää liukuestekangasta. Jos matto käpertyy reunoistaan, on hyvänä apuna esimerkiksi maton kulma- ja reunavahteja, jotka sijoitetaan maton alle pitämään reunat paikallaan. Kuvioinnin, värin ja koon lisäksi on huomioitava maton materiaalin sopivuus kyseiseen tilaan. Keinokuituisten mattojen lisäksi myös villa sopii hyvin eteis- ja keittiötiloihin. Luonnostaan rasvainen villa hylkii likaa, joten villamaton pesuväli on huomattavasti pidempi kuin muiden mattojen. Villamatto on lämmin, ei sähköisty eikä pala helposti. Myös silkki on kestävämpää kuin luullaan - useimmat museoissa olevat antiikkimatot ovat juuri silkkimattoja. Kotona silkkimatto tuo ylellisyyttä olo- ja makuuhuoneeseen. Paperinaru ja sileäpintainen puuvilla ovat hyviä valintoja niin pelkistetyn sisustuksen ystävälle kuin villa- ja pölyallergikoille.
Frequently asked question 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi sit amet placerat sapien. Suspendisse potenti. Nullam feugiat blandit mauris, non fringilla urna ultrices vel. Donec id urna consectetur, pellentesque libero rutrum, congue massa.

3. Minkävärinen matto? Oikea maton väri löytyy kotisi sisustuksen ja tilan mukaan.
Kysy itseltäsi. Minkä tyyppiset matot viehättävät sinua eniten? Mikä väri, minkä tyyppinen kuvio, mikä materiaali? Maton väri kannattaa valita sekä huonekalujen että lattian värin mukaan. Perinteisesti runsaat ja klassiset kuviot on yhdistetty antiikkihuonekalujen kanssa, mutta nykyään on trendikkäämpää sijoittaa esim. aito käsinsolmittu runsaskuvioinen ja voimakasvärinen villamatto selkeälinjaisen ruokailuryhmän alle. Modernien ja yksiväristen olohuoneen kalusteiden seuraksi sopii myös runsaskuvioinen tai itämainen matto. Hyvänä muistisääntönä voi pitää, että maton kannattaa olla väriltään erilainen kuin sohvan – joko vaaleampi tai tummempi. Jos huoneeseen sijoitetaan useita mattoja, niiden tyylin tulisi olla yhteensopiva ja niissä tulisi mielellään olla ainakin yksi yhteinen väri.Vinkki: Monivärisellä matolla voit sitoa kodin eri värit yhteen tai poimia siitä tehostevärejä muuhun sisustukseen.
4. Valitse matto mikä sopii elämänrytmiisi ja kotisi vilskeeseen.

Kun ostat maton netistä niin kannattaa miettiä tilan lisäksi sitä, millaista arkea kotona eletään. Esimerkiksi lapsiperheeseen ja eläintalouteen sopii helppohoitoinen ja sileäpintainen matto. Allergisen ihmisen kotiin kannattaa valita mahdollisimman tiivis ja pölyämätön matto. Valikoimastamme löytyy paljon hyviä matto vaihtoehtoja allergikoille. Trendikäs sisustaja suosii nyt esimerkiksi runsaita villamattoja ja rakentaa kotiinsa boheemia sisustusta.

5. Minkä mallinen matto on paras? Pyöreä matto, pitkä matto vai monta pientä mattoa? Tapoja sisustaa on monia.

Oikean mallisen maton valinta lähtee taas tilasta, johon matto tulee. Pyöreät isot matot sopivat loistavasti niin olohuoneeseen kuin keittiöönkin. Toisaalta jos olohuoneesi on todella iso niin voit loistavasti yhdistää esimerkiksi kaksi 200 x 290 cm mattoa vierekkäin, jolloin saat kotiisi jättimaton. Pyöreä ja suorakaide matto ovat toisaalta myös mukava yhdistelmä ja isommassa olohuoneessa voit yhdistää erimallisia mattoja loistavasti.

Vinkki: Kysy rohkeasti neuvoa Kaytavamatto.fi ammattilaiselta

Kaytavamatto.fi on käytävämattojen ja mittatilausmattojen erikoisliike ja myyjämme neuvovat sinua mielellään oikean maton löytämisessä niin verkkokaupan chatissa kuin myymälässä (Mattokeidas Oy). Ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme! Sähköpostilla: info@kaytavamatto.fi tai soittamalla: +358 45 150 3630