Näytetään kaikki 9 tulosta

Sisalmatot | Sisalmatto

Sisalmatto tuo kodin sisätiloihin rouheaa luonnollisuutta, johon on helppo yhdistää monenlaisia huonekaluja ja sisustustyylejä. Sisalmatto henkii boheemia tunnelmaa ja se on materiaalina hyvin kulutusta kestävää. Sisalmaton luonnollinen ja rouhea pinta kuluu käytössä kauniisti ja kestää aikaa. Sisalmatot ovat usein pohjattu lateksilla ja pysyvät hyvin paikoillaan.

Lue lisää


Luonnonkuitumatto kodin matoksi?

Luonnonkuitumatto on erinomainen valinta kodin matoksi kun haet ekologista vaihtoehtoa kotisi sisustukseen. Yleisimmät luonnonkuitumatot ovat: Hamppumatto, juuttimatto ja sisalmatto. Kyseiset matot valmistetaan ekologisista materiaaleista, kuten sisalista, juutista ja hampusta. Yksi luonnonkuitumaton parhaista puolista on, että luonnonkuitumatto on kulutusta ja vettä hyvin kestävä matto. Luonnonkuitumatto soveltuu siis ominaisuuksien puolesta erinomaisesti esimerkiksi kodin eteistiloihin. Luonnonkuitumatot valmistetaan ekologisista materiaaleista, kuten sisalista, juutista ja hampusta. Nämä matot ovatkin vastuullisen sisustajan valinta ja sopivat hienosti yhteen erilaisten sisustustyylien kanssa. Luonnonkuitumatolla luot myös kotisi sisustukseen helposti ripauksen boho tyyliä eli boheemia sisustusta. 

Mikä on juuttimatto?

Juuttimatto on luonnonkuituinen materiaalia mikä valmistetaan juuttikuidusta ja tätä kautta matto on erittäin kulutuskestävä. Juuttimatto tuntuu jalan alla monesti hieman karhealta. Väriltään juuttimatto on monesti lämpimän beigen sävyinen ja matto onkin kodikas valinta niin sisälle kuin terassi- ja parvekematoksi. Juuttimatto soveltuu tosiaan terassimatoksi ja parvekematoksi, kunhan matto ei ole suoraan alttiina sateelle. Juuttimatto on vuonna 2022 trenditietoisen sisustajan valinta ja sopii erinomaisesti esimerkiksi boho sisustukseen.Mattokeidas.fi valikoimassa suosittuja juuttimattoja ovat esimerkiksi:Silmukka juuttimatto ja Lion juuttimatto jota on saatavilla useassa eri koossa. 

Mikä on hamppumatto?

Hampusta valmistetut matot ovat kestäviä, sillä hamppukuitu on hyvin pitkää. Hamppu on erittäin lujaa ja kestävää kasvikuitua, mutta on tekstiiliksi valmistettuna jopa puuvillaa pehmeämpi ja lämpimämpi materiaali. Hamppumatto on pehmeämpi kuin juuttimatto eikä siitä irtoa samalla tavalla kuitua kuin juutista. Hamppumatoilla on trendikkään rouhea ulkonäkö ja ne ovat pehmeämpi jalan alla kuin mitä esimerkiksi juuttimatot. Hamppumatto toimii erinomaisesti esimerkiksi lasitetuilla parvekkeille parvekemattona tai kodin eteistiloissa, koska matto kestää itsessään kohtuullisen hyvin kosteutta. Hoito-ohjeena hamppumatolle on säännöllinen imurointi ja tuuletus. Maton voi myös pestä tasovesipesulla.Mattokeidas.fi valikoimassa on hamppumattona esimerkiksi Raffi hamppumatto Kaikki hamppumatot ja juuttimatot löydän mattokeidas.fi valikoimasta. 

Mikä on sisalmatto?

Sisalmatto on myös yksi niistä matoista, joka on valmistettu 100% luonnonmukaisista materiaaleista. Kulutusta kestävä Sisalmatto soveltuu hyvin esimerkiksi käytäville ja eteistiloihin. Rouhea ja luonnollinen pinta kuluu käytössä kauniisti ja kestää hyvin aikaa. Sisalmatto on luonnostaan antistaattista materiaalia, joten matto ei sen ansiosta ime itseensä pölyä. Sisalmatto on siis hyvä valinta myös allergikolle. Sisalmattoa saa myös täysin mittatilauksena omien mittojen mukaan.Mattokeidas.fi valikoimassa suosittuja sisalmattoja ovat:Sisalmatto natur rulla, täysin omien mittojen mukaan mittatilauksena.VM Carpet sisalmatto on kotimaista laatua.