Näytetään kaikki 31 tulosta

VM Carpet matot

Kauniit ja laadukkaat VM Carpet matot kestävät hyvin aikaa ja kulutusta. VM Carpetin Matot pyritään valmistamaan ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavasti. VM Carpetin matoissa yhdistyy kotimainen laatu ja design. VM Carpetin mallistossa suosikkeja ovat esimerkiksi hattara matto ja Esmeralda matto. Varsinkin Hattara matto on ihastuttanut suomalaisia ja kyseinen hattara matto löytyykin jo tuhansista suomalaiskodeista.

Lue lisää
Ale!
299.201,190
Ale!
470.401,773
Ale!

Kuinka valita VM Carpet matto eri tiloihin? 

VM Carpet mattoa ostaessa on hyvä ensiksi miettiä, että mihinkä tilaan matto on tulossa. Millainen matto sopii esimerkiksi makuuhuoneeseen, olohuoneeseen, eteiseen tai ruokailutilaan? Alla on listattuna muutama huomio kun ostat VM Carpet mattoa verkkokaupasta tai myymälästä. Lue alta kuinka valitset tilaan oikeankokoisen maton ja löydät oikeat materiaalit, jotta löydät parhaimman VM Carpet maton kotiisi.
1. Miten valita oikeankokoinen VM Carpet matto?
Tarvittava koko, minimi- ja maksimimitat, kannattaa mitata ennen matto-ostoksille lähtöä. Kun ostat VM Carpet maton netistä, niin sinun on helppo samalla ottaa mittoja kotona. Maton kokoa miettiessä tulee aina ottaa huomioon se, että mihinkä tilaan mattoa ollaan hankkimassa. Alle on listattuna muutama vinkki.
  1. Matto olohuoneeseen: Olohuoneessa matto kokoaa istuinryhmän yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Maton reunat voivat jäädä esimerkiksi noin 10 cm nojatuolien ja sohvan reunasta. Nykyään sisustuksessa suositaan myös sitä, että matto menee nojatuolien tai sohvan alle. Isoon olohuoneeseen soveltuu suuret matot, jotka ovat kooltaan vähintään 200 x 290 cm. Olohuoneen maton koko on hyvä suunnitella kalusteiden mukaisesti. Muista että monesti paras lopputulos tulee kun valitset riittävän suuren maton. Vinkkinä, että monesti yksi iso matto on parempi ratkaisu kuin kaksi pientä.
  2. Matto ruokailutilaan: Ruokailuryhmän alle oikea maton koko on pöydän koko + 60 cm jokaiselle tuolisivulle, jotta tuolin liikuttaminen ei kuluta ja nosta ylös maton reunaa. Pyöreä matto soveltuu erinomaisesti pyöreän ruokapöydän alle, mutta toki pyöreiden ruokapöytien alle soveltuvat isommatkin perinteisen malliset matot.
  3. Normaalisti hyvänä maton etäisyytenä seinästä pidetään noin 30 cm, jolloin lattia kehystää mattoa kauniisti. Tämäkin on tosin hyvin tilasta riippuva asia ja pääasia on valita huoneeseen mukautuva mattomalli ja oikea mattokoko.
2. VM Carpet matto makuuhuoneeseen
Makuuhuoneen maton tulee olla helppohoitoinen. Pehmeät ja miellyttävät materiaalit sopivat makuuhuoneeseen erinomaisesti. Esimerkiksi nukkapintainen matto on helppo pitää siistinä ja matto on myös helppo imuroida. Matolla luot makuuhuoneeseen pehmeyttä ja tällöin siellä on entistä mukavampi viettää aikaa.Makuuhuoneen sisustukseen on tullut myös trendinä se, että matto voi mennä sängyn alle. Suurella 200 x 300 cm kokoisella matolla luot ylellisyyttä makuuhuoneeseesi.Esimerkiksi VM Carpet Hattara ja VM Carpet Silkkitie matot soveltuvat erinomaisesti makuuhuoneeseen.Lue Hattara matosta lisää TÄÄLTÄ.
Frequently asked question 2
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi sit amet placerat sapien. Suspendisse potenti. Nullam feugiat blandit mauris, non fringilla urna ultrices vel. Donec id urna consectetur, pellentesque libero rutrum, congue massa.
3. VM Carpet olohuoneeseen
Olohuoneen maton koon valintaan vaikuttaa normaalisti olohuoneen muiden kalusteiden kuten sohvan koko. Maton tulisi olla selkeästi pidempi kuin sohva. Jos matto ja sohva ovat samanpituiset, matto näyttää tilaa katsottaessa sohvaa lyhyemmältä ja matto ei tällöin istu sisustukseen parhaalla mahdollisella tavalla. VM Carpet maton materiaaliksi olohuoneeseen suositaan miellyttävän tuntuisia luonnonkuituja, kuten villaa ja pellavaa. Nukkapintaiset matot sopivat erinomaisesti olohuoneeseen. VM Carpet mallistosta suosittelemme, HATTARA, VIITA tai SATINE mattoja. Olohuoneen maton olisi myös hyvä olla helppohoitoinen ettei mattoa ei tarvitse liikutella edestakaisin.Muista myös, että VM Carpet mattoja saat mittatilauksena omien mittojen mukaan jos valmiskoot eivät istu sinun olohuoneen sisustukseen.
4. VM Carpet matto keittiöön
Keittiössä ja ruokailutiloissa matot tuovat tilaan pehmeyttä ja luovat sopivasti myös kodikkuutta. Keittiön maton valinnassa on tärkeä ottaa huomioon, että matto olisi helppohoitoinen, likaa hylkivä ja napakka matto mikä ei mene "rullalle" kun tuoleja siirrellään edestakaisin. Keittiön matolle on siis tärkeää hyvä ja pitävä pohjaus. Kauniisti viimeistelty kantattu VM Carpet matto sopii hyvin ruokailutiloihin. Napakka sileäpintainen ja kudottu matto sopii keittiöön erinomaisesti.Kun sijoitat maton ruokapöydän alle niin otathan huomioon, että maton olisi hyvä olla vähintään 50 cm ruokapöydän kantta suurempi joka puolelta. Kun matto on riittävän suuri, tuolien jalat mahtuvat matolle. Pyöreän ruokapöydän alle sopii luonnollisesti hienosti pyöreä matto ja perinteisen suorakulmaisen pöydän alle samanmuotoinen matto. Muista tosiaan kuitenkin valita ruokapöydän alle riittävän suuri matto, jotta ruokapöydän tuolit mahtuvat olemaan matolla myös silloin kun tuoleja siirrellään pöydän alta pois.Tässä muutama erinomainen VM Carpet matto keittiöön:VM Carpet ELSA mattoVM Carpet ESMERALDA mattoVM Carpet HONKA matto
5. VM Carpet matto eteiseen
Eteisen matolta vaaditaan aina paljon. Sen pitää ensisijaisesti kestää kovaa kulutusta. Eteismaton materiaaliksi soveltuvat hyvin kovemmat ja sileämmät pinnat. Sisal, paperinaruja muut kovat kudotut matot toimivat kovemmassakin kulutuksessa hyvin. Eteisen matto pitää olla likaa hylkivä matto ja sen lisäksi arkea helpottaa paljon jos matto on helppo puhdistaa. Matossa tulee olla laadukas pohjaus, joka pitää maton paikallaan, koska eteistiloissa liikutaan paljon. Monessa kodissa on myös lattialämmitys joten maton tulee toimia myös lattialämmityksen kanssa hyvin, jotta maton pohja ei murene. Eteiseen on monesti hankala löytää oikeankokoista mattoa valmismitoista, koska sisääntuloja koteihin on monenlaisia. VM Carpet mattoja saat tilattua myös täysin omien mittojen mukana mittatilauksena, jolloin saat juuri oikean kokoisen ja muotoisen maton sisustamaan eteisen ja kodin sisääntulosi kauniiksi.Yksi eteiseen loistavasti soveltuva matto on esimerkiksi VM Carpet Balanssi.
6. Tilaa mallipala VM Carpet matosta
Kun harkitset laadukkaan VM Carpet maton hankintaa niin kauttamme on mahdollista tilata ilmainen materiaalinäyte. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme info@kaytavamatto.fi tai soita meille +358 45 150 3630 ja pyydä mallipala haluamastasi VM Carpet matosta. Mattoja on toki nähtävillä myös Mattokeidas Tampereen myymälässä.
7. Viita-Ahon mattotehdas historia lyhyesti
VM Carpetin tarina alkaa 1970-luvulta ja nimi VM Carpet tulee Viita-ahon mattotehtaasta. Arto ja Aila Viita-aho perustivat vuonna 1973 mattokutomon. Samalla ystävällisellä ja rehellisellä mutta innovatiivisella asenteella valmistetaan VM Carpetin matot edelleen. Matot valmistetaan Lappajärvellä ja nykyään VM Carpet on Suomen suurin mattotehdas, aidosti suomalainen. Lue lisää VM Carpetin historiasta.